OCS (Operator Control Station) sunt echipamente obtinute prin combinarea functionalitatilor specifice automatelor programabile cu cele ale interfetelor om-masina. OCS isi intaresc din ce in ce mai mult pozitia pe piata echipamentelor specifice automatizarilor datorita avantajelor ce sunt imediat simtite de catre integratori, dezvoltatori si utilizatorii finali: usurinta in utilizare, costuri reduse, flexibilitate.

Unul dintre liderii incontestabili de piata pe acest segment este Horner-APG, care, prin numarul impresionant de OCS-uri dezvoltate acopera o gama larga de aplicatii din diverse domenii, satisfacand pe deplin atat necesitatile de cost redus cat si cele de performanta ridicata.

Horner-APG a grupat OCS-urile proprii in 7 familii, fiecare dintre acestea avand caracteristici specifice ce pot determina integratorii si dezvoltatorii sa aleaga echipamentele potrivite aplicatiilor la un raport optim pret / performante.

Familia XLe este cea cu pretul de cost cel mai redus, acest fapt nedeterminand, insa, renuntarea la calitatea si performantele specifice echipamentelor Horner. Printre resursele de care se bucura familia XLe merita amintite: afisaj LCD monocrom de 2,25”, porturi I/O integrate, posibilitatea de extindere a numarului de intrari / iesiri, memorie program de 256k, suport pentru card microSD, port serial, port CAN.

In cazul in care se doreste pastrarea unui pret mic ca si caracteristica principala insa este necesar un afisaj sensibil la atingere se pot utiliza OCS-urile din familia XLt, care ofera aceasta facilitate suplimentarea fata de familia XLe, afisajul fiind, de asemenea, mai generos (3,5”).

O familie relativ noua de OCS-uri o reprezinta XL4, care dispune de afisaj color LCD de 3,5”, touchscreen. Doua facilitati suplimentarea fata de familiile prezentate anterior sunt portul USB, respectiv portul Ethernet integrate. In plus, aceasta familie are o memorie program de 1M.

Doua familii cu un afisaj sensibil mai mare (5,7”) sunt XL6, respectiv XL6e, ale caror caracteristici sunt: afisaj LCD color de 5,7”, touchscreen, porturi I/O integrate, posibilitatea de extindere a numarului de intrari / iesiri, memorie program de 256k, suport pentru card microSD, port USB, port serial, port CAN, port Ethernet (numai familia XL6e).

In cazul aplicatiilor care necesita un afisaj cu dimensiuni si mai mari, se pot utiliza familiile XL7 (7”), respectiv XL10e (10”). Resursele de care dispun aceste OCS-uri sunt: afisaj LCD color de 7” (XL7), respectiv 10” (XL10e), touchscreen, porturi I/O integrate, posibilitatea de extindere a numarului de intrari / iesiri, memorie program de 1M (XL7), respectiv 256k (XL10e), suport pentru card microSD, port USB, port serial, port CAN, port Ethernet.

Mai multe caracteristici si informatii puteti obtine si de pe site-ul magazinului nostru: www.componenteautomatizari.ro.

OCS HORNER

OCS HORNER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy